VIDEO Deșeurile aruncate în locuri nepermise, o problemă ce pare de nerezolvat în Vrancea

0
922

Problema gunoaielor aruncate peste tot, în locuri neamenajate, în albia apelor, în pădure, pe islazuri sau pe terenuri virane nu pare a-și găsi, deocamdată, o rezolvare. Mulți cetățeni reclamă faptul că atât firmele de salubritate cât și persoanele fizice deversează cantități însemnate de gunoi de tot felul în mai multe localități din județ. Despre riscuri și pericole pentru oameni și mediul înconjurător nu mai trebuie să vorbim.

În ultima vreme, asemenea cazuri au fost semnalate și la Panciu. Comisarii Gărzii de Mediu au ajuns la fața locului, fie sesizați fie prin autosesizare, în urma articolelor din presă. Cei care reclamă așteaptă răspunsuri concrete și, mai ales, măsuri radicale pentru combaterea acestui fenomen și pentru protejarea mediului. ”A trecut o săptămână de când am semnalat din nou dezastrul ecologic din zona de nord a orașului Panciu. Joia trecuta am fost însoțit de colegul meu liberal, deputatul Ion Ștefan, unde am făcut un apel de remediere a situației. Deși a trecut o săptămână, Garda de Mediu nu a oferit până acum un punct de vedere asupra acestei situații.”, susține consilierul județean liberal Ovidiu Burdușa.

Contactat telefonic, șeful Gărzii de Mediu Vrancea ne-a declarat că, la ultima acțiune în teren, s-au descoperit cantități destul de mici de gunoaie în locul respectiv (în apropiere de o altă zonă ce fusese plină de gunoaie), în special deșeuri menajere și de construcții. Comisarii de mediu le-au cerut autorităților locale să monteze camere de supraveghere, să curețe și să împrejmuiască spațiul, astfel încât să se prevină depozitarea ilegală a gunoiului. O situație asemănătoare a fost descoperită, zilele trecute, și pe teritoriul comunei Valea Sării.