VIDEO Cum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat

0
216

Tu știai că atunci când respiri, nu inhalezi doar aer, ci și pulberi în suspensie care, în orașe, nu reprezintă doar particule de praf, ci și particule provenite din deșeuri, fecale și anvelopele mașinilor? Acestea au dimensiuni diferite: sub 10 microni (cunoscute ca PM10) și sub 2,5 microni (cunoscute ca PM2,5). Există și particulele ultrafine, de sub 1 micron.

Poluarea din orașe nu este despre statistici sau despre ceva îndepărtat, care nu te privește. Aerul poluat ne afectează direct și ne distruge sănătatea aproape imediat. Și nimeni nu este protejat, căci, nu-i așa, toată lumea respiră. „Aceste pulberi încărcate cu substanțe toxice intră în orice moment în organismul uman prin sistemul respirator. Dacă pe cele mari le oprim în nas sau le scoatem când tușim sau ne suflam nasul, cele sub 2,5 microni pot ajunge direct în plămâni și de acolo nu mai ies, cauzând leziuni, în timp și cancer. Pe drum, afectează întreg sistemul respirator, cu impact mai mare asupra persoanelor care suferă deja de alergii, astm, bronșite, pneumonie, etc.”, a explicat, pentru PRESShub, Oana Neneciu, director executiv al Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis și coordonatorul platformei AerLive.ro.

”Un oraș trebuie să-și deservească cetățenii, adică să asigure o bună calitate a vieții acestora. Un oraș bun e un oraș curat în primul rând, un oraș cu politici clare de transport, unde se încurajează și se investește masiv în transportul public, un oraș în care avem parcuri și spații verzi de 30 mp/cap de locuitor, așa cum recomandă specialiștii, un oraș care nu e afectat de industrie și de emisiile acesteia, care oferă acces la educație pentru toți, acces la servicii medicale de calitate, acces la muncă corectă și care își protejează copiii și vârstnicii. Ar fi interesant să listăm orașele României care fac aceste lucruri”, este îndemnul directorului executiv al Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis și coordonatorul platformei AerLive.ro, Oana Neneciu.

Interviul integral pe această temă îl puteți citi pe PRESShub.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFOTO-VIDEO Rețineri după perchezițiile de ieri, din dosarul de constituire de grup infracțional organizat și șantaj / S-au ridicat droguri, arme și peste 500 mii euro
Articolul următorRomsilva vinde peste 30.000 de pomi de Crăciun