VIDEO Cum lăuda Oprișan DNA în urmă cu trei ani

0
156

Marian Oprișan, vicepreședinte al PSD, a avut un discurs amenințător în şedinţa Consiliului Naţional al partidului, de duminică. El i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să dea o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, după ce, în opinia sa, mulți oameni ar fi avut de suferit nevinovați, din cauza condamnărilor în dosare, chipurile, fabricate. „Este bine să respectăm legea, dar stimaţi colegi, cum putem să facem acest lucru când mii de familii plâng pentru faptul că un sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui, de uneltele lui, au generat prin protocoalele secrete condamnarea a miilor de români, oameni de afaceri,  politicieni, ziarişti, jurnalişti, cetăţeni care nu au avut decât o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvoltat nepermis de mult capitalul românesc în interiorul României şi pentru asta s-au dus la puşcărie”, a spus Oprişan duminică.

În anul 2015, Marian Oprișan avea alt discurs despre DNA și chiar despre cea care a condus această instituție, Laura Codruța Kovesi, pe care o lăuda că este independentă. „Direcția Națională Anticorupție este o structură necesară care a făcut multă ordine în România. Numai că și DNA trebuie să recunoască acest lucru: că nimeni nu este infailibil. Și unde ai reușit, în 80% sau în 90 % din cazuri, există și 10% din cazuri în care te-ai înșelat. Eu sunt unul din ăia care fac parte din 10% asupra căruia, la vremea respectivă, DNA s-a înșelat. În cazul tuturor care au primit sentință definitivă nu s-a înșelat”, spunea Oprișan într-o emisiune la Realitatea TV, în anul 2015.

Oprișan a mai spus că atât în cazul Adrian Năstase, cât și în cazul prietenului său, Miron Tudor Mitrea, care au primit condamnări cu suspendare, DNA nu s-a înșelat. „În dosarul Zambaccian există probe indubitabile. Domnul Mitrea a spus foarte clar, a spus am greșit”, afirma Oprișan la vremea respectivă.