VIDEO Ample controale ale polițiștilor și inspectorilor silvici din 12 județe în Vrancea, soldate cu dosare penale, amenzi și confiscări

0
572

În perioada 18 – 22 octombrie 2021, poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, împreună cu poliţişti specializaţi în domeniul silvic din Vrancea, Argeş, Braşov, Covasna, Dâmboviţa şi Neamţ, precum şi specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, gărzile forestiere din Cluj, Oradea, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava şi Timişoara au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier naţional, în judeţul Vrancea.
Au fost verificate structurile silvice şi agenţii economici pe linia autorizării şi exploatării masei lemnoase, precum şi a achiziţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase. Astfel, au fost verificate 2 ocoale silvice şi 11 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier. În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni, dintre care 1 infracţiune de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, 1 infracţiune de furt de arbori, prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic, 1 infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată,1 infracţiune de uz de fals şi 2 infracţiuni de fals informatic, prevăzute de Codul Penal. De asemenea, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 187.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. În plus, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 648,258 mc de material lemnos, în valoare totală de 79.902 lei. (sursa: IGPR)