Cum să alegi covoarele potrivite pentru sufrageria ta

0
267

Covoarele sunt un complement esențial pentru a decora orice încăpere a casei, în special în camera de zi. Dar pentru a alege covorul din sufragerie, nu trebuie doar să țineți cont de stilul acestuia, ci și de culoarea, modelul și, bineînțeles, dimensiunile sale, deoarece, în funcție de dimensiune, efectul variază. De asemenea, va depinde de modul în care este plasat mobilierul. În continuare, vă oferim toate sfaturile, astfel încât să puteți alege cel mai potrivit covor pentru camera dvs. de zi și să-l așezați în modul cel mai atractiv din punct de vedere decorativ.

De ce are nevoie sufrageria ta de un covor

Un covor este un accesoriu decorativ capabil să creeze stil, să ofere textură și să aducă o notă de culoare în camera de zi. Dar avantajele sale nu se termină aici, întrucât covoarele protejează picioarele în zona de tranzit a casei și izolează de frig și zgomot camera. În plus față de avantajele menționate mai sus, un covor este capabil să delimiteze zona de locuit și să o separe fără artificii suplimentare. Rețineți că sufrageria este camera din casă în care petrecem cel mai mult timp, iar un covor va oferi căldură și estetică suplimentare.

Contează forma camerei de zi

Atunci când alegeți forma covorului din camera de zi, va trebui să țineți cont de cum este livingul dvs. Astfel, dacă acesta este pătrat, un covor pătrat va fi mai bun. În timp ce, dacă camera de zi este alungită, un covor dreptunghiular va face livingul să pară mai spațios. Și ce covor să puneți într-un living cu o canapea cu șezlong? Unul care acoperă întregul spațiu de sub canapea este cea mai bună alternativă.

Covoare moderne – idei

Măsuța de cafea de pe covor

Aceasta este una dintre cele mai răspândite opțiuni: așezați covorul astfel încât canapelele să fie în afara acestuia și numai măsuța de cafea să fie deasupra. Important în acest caz, astfel încât să nu fie prea mic, este că covorul este puțin mai lung decât canapeaua, la cel puțin 10 cm pe fiecare parte și că măsuța de cafea este complet deasupra acestuia. Este o opțiune foarte bună pentru camerele mici.

Cu picioarele canapelei pe covor

Această opțiune este una dintre cele mai răspândite. Așezați covorul astfel încât picioarele din față ale canapelei să fie deasupra acestuia, în timp ce picioarele din spate să se așeze direct pe podea. În mod ideal, covorul ar trebui să se întindă puțin mai mult decât lățimea canapelei, de cel puțin 20 de centimetri pe fiecare parte. Este o opțiune foarte bună de a separa vizual camera de luat masa și sufrageria atunci când împart un living foarte mic. Acum, rețineți că, dacă puneți și un al doilea covor în sufragerie, trebuie să existe o separare de un metru între cele două.

Toată canapeaua deasupra covorului

Această opțiune perfectă, în special pentru camere mari în care separarea mediilor este de bază. Cu un covor mare, atât măsuța de cafea, canapelele și fotoliile vor fi deasupra acestuia. Această opțiune vă va ajuta să faceți spațiul complet delimitat și încadrat, vizual și fizic. Vă puteți ajuta cu alte elemente, cum ar fi iluminatul din sufragerie pentru a marca în continuare această separare a spațiilor. Pentru a împiedica o parte să se uzeze mai mult decât cealaltă, îi puteți schimba poziția din când în când, astfel încât să nu se decoloreze în zonele vizibile.

Cum să așezi covorul atunci când canapeaua acționează ca o barieră

Dacă camera de zi împarte spațiul cu o altă cameră și canapeaua acționează ca un separator între spații, alegeți un covor extra-mare care îmbunătățește senzația respectivă. Cu această opțiune, covorul poate ieși cel puțin un metru de fiecare parte a canapelei și aproximativ 50 cm în spatele fotoliilor. Alte piese de mobilier, cum ar fi televizorul, comodele sau dulapurile, trebuie lăsate în afara acestuia.

Cum să iau măsuri pentru a alege covorul care se potrivește cel mai bine sufrageriei mele

Știți deja care sunt opțiunile atunci când alegeți un covor care va depinde, mai presus de toate, de dimensiunea sufrageriei dvs. și de canapele sau fotolii. Lucrul ideal de făcut înainte de a cumpăra un covor este să măsori bine și să vezi ce efect va avea. Recomandarea noastră este ca fie cu ziare, fie cu bandă adezivă, să imitați dimensiunea covorului dorit. Apoi măsurați. În acest fel veți ști care sunt cele mai potrivite măsuri înainte de a achiziționa un covor.

Covoare suprapuse, o opțiune din ce în ce mai populară

Covoarele stratificate sunt o opțiune bună dacă doriți să schimbați stilul sufrageriei dvs. din când în când. Așezați o dimensiune XL ca bază și apoi adăugați un covor mai mic deasupra, care să găzduiască măsuța de cafea. În mod ideal, acestea ar trebui să fie de diferite culori și materiale, astfel încât să iasă în evidență și cel pe care l-ați pus la bază.

Ce material să alegi pentru covorul din sufragerie

Opțiunile sunt multe. Cele din lână sunt cele mai rezistente, călduroase și, în plus, ajută la creșterea temperaturii camerei. Sunt cele mai căutate. Pot fi, de asemenea, din bumbac, al căror principal avantaj este că pot fi spălate în mașina de spălat și oferă o mare varietate de culori și modele. Acest lucru este asigurat și de covoarele din fibre sintetice, cum ar fi acrilic, nailon, polipropilenă sau poliester. De asemenea, sunt foarte rezistente și foarte potrivite pentru zonele cu trafic intens. În cele din urmă, covoare din fibre naturale, precum iuta, sisalul, nuca de cocos etc. sunt, de asemenea, rezistente și aduc un plus de prospețime în camera de zi.

Ce culoare să alegeți pentru covorul din living

Totul va depinde de culoarea canapelei și a scaunelor. Dacă acestea sunt tonuri neutre, vă puteți oferi o pată de culoare și puteți alege un covor cu modele distractive și vii. Pe de altă parte, dacă canapeaua este colorată sau tapițată cu o țesătură modelată, cel mai bine este să optați pentru un covor cu un aspect mai sobru, de preferință o culoare neutră deschisă, cum ar fi bej, alb sau gri deschis.