VIDEO Acuzații și de la părinți din Vrancea la adresa medicului chirurg Gheorghe Burnei, arestat la domiciliu pentru mită

0
290

Tot mai mulți părinți se plâng de modul cum renumitul medic chirurg Gheorghe Burnei, aflat în prezent în arest la domiciliu, le-a tratat copiii. Este și cazul Georgetei Bodolan, o femeie din comuna vrânceană Ruginești, care a plătit 8.000 de euro pentru ca fetița sa, diagnosticată cu boala Lobstein, supranumită și boala oaselor de sticlă, să se facă bine. Copilul, în vârstă de șase ani, s-a aflat în ultimii trei ani în grija medicului Burnei și a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Mama micuței spune că medicul nu numai că nu i-a făcut bine copilul, dar a condiționat-o și de plata intervenției.

medic-4“Acum trei ani, am dus-o la doctorul Burnei cu fractură de femur. Medicul mi-a zis că fără tijă nu se va putea deplasa. La dânsul în birou mi-a spus că cele două tije mă costă 8.000 de euro. Am făcut rost de bani și după șase luni m-am dus din nou cu copilul. Prima intervenție i-a făcut-o la piciorul drept. Am plecat de acasă cu fractură de femur, iar  în spital doctorul Burnei a umblat la bazin și la șoldul de la picior. După operație, copilul a rămas cu piciorul mai scurt față de celălalt și nici la ora actuală nu merge. Nu trebuia să umble la bazin și la șold în condițiile în care eu m-am dus cu fractură de femur. A făcut și a doua operație, i-a pus tija și mi-a zis să revin la control să vadă și tibia. La control a zis că nu este nevoie să mai intervivă, pentru că tibia este dreaptă. A doua zi, când am pus copilul în picioare, a făcut fractură de tibie”, spune Georgeta Bodolan.

Femeia susține cu documente că  tijele care au costat-o 8.000 de euro le-a cumpărat de la o firmă recomandată de medicul Burnei.

medic-2“I-am cerut medicului formarul să-l duc în Italia, pentru că fetița mea are și cetățenie italiană și acolo intervenția chirurgicală este gratis. Mi-a zis că nu-mi dă nici un formular și că dacă vreau ca fetița să se facă bine trebuie să se opereze la el. Am avut încredere în dânsul, pentru că auzisem de renumele său, dar după povestea cu fractura la tibie nu m-am mai dus la el, ci am căutat alt doctor, care s-a crucit când a auzit câți bani am dat”.

Georgeta Bodolan are acasă toate documentele medicale, inclusiv chitanța cu costurile celor două tije, în sumă de peste 37.000 de lei. Se consideră norocoasă, dacă poate spune așa, că a renunțat la medicul Burnei înainte să se întâmple vreo tragedie, ca în cazul altor cazuri de care a auzit.

“Nu am nimic cu doctorul Burnei, dar cazurile prezentate în presă sunt reale. Nici nu vreau să-l mai văd în fața ochilor, ci doar să se facă dreptate. Eu, ca părinte, trebuia să știu ce-i face copilului meu. Nu trebuia să umble la bazin și la șold, așa mi-au spus și alți medici”, a concluzionat femeia.

Profesorul Gheorghe Burnei a fost, duminică, arestat la domiciliu pentru luare de mită.

medic-1

medic-3