Uneperistul Țigăeru Roșca s-ar lăsa de politică și nu prea

0
741
Deputatul UNPR Laurențiu Țigăeru Roșca ar cam vrea să se întoarcă la PNL. Și tatonează, discret, opțiunile. Răuvoitorii susțin că încearcă clanța și zgârie ușa la noul președinte al PNL Vrancea. Deși acum câteva luni anunțase că se va retrage din viața politică, Țigăeru pare a se fi răzgândit. Ar mai vrea o tură prin vreo funcție publică, promovat tot de PNL, așa cum s-a întâmplat la Administrația Fondului pentru Mediu și la Camera Deputaților. Acum câteva zile, deputatul UNPR a postat un mesaj pe Facebook prin care își anunță, din nou, retragerea din politică, nu foarte convingător. ”La capitolul „închideri”, anul acesta, voi pune la loc de cinste unul care pentru 5 ani a fost foarte important pentru mine, i-am acordat timp, mi-a adus multe satisfacții, dar și momente mai putin plăcute. Am cunoscut oameni deosebiți, personalități prezente și viitoare, dar și multe personaje complicate. Timpul astfel obținut am să-l dau înapoi celor de la care l-am luat: familiei mele, prietenilor și afacerilor”, precizează deputatul UNPR pe contul său de Facebook.
Laurențiu Țigăeru Roșca s-a înscris în PNL în aprilie 2011 și a fost prezentat cu mare bucurie, ca o achiziție importantă, de către fostul președinte al PNL Vrancea, Nini Săpunaru. Tot Săpunaru l-a promovat rapid în fruntea organizației PNL Focșani, cu gânduri de candidatură la postul de primar al municipiului nostru. Țigăeru Roșca venea din postura de ”om de afaceri”, cu bani mulți, fiind ginerele unui cunoscut dar discret milionar din Vrancea, Vasile Roșca. Despre Vasile Roșca se știe că activează în domeniul confecțiilor și că a pus mâna pe proprietăți imobiliare importante (chiar și pe MOPAF, la un moment dat). Numele lui Roșca se vehicula în spațiul public în perioada 2008-2012 drept un posibil candidat al PSD&Oprișan pentru posturi importante, primar sau parlamentar. Înscrierea ginerelui său în PNL și ascensiunea rapidă a acestuia nu au surprins pe nimeni din moment ce, în perioada respectivă, PNL și PSD trăgeau la aceeași căruță – USL. Nini Săpunaru i-a aruncat, însă, un cartof fierbinte lui Țigăeru Roșca: conducerea organizației PNL Focșani, o structură care nu avea rezultate electorale mulțumitoare. Iar la testul alegerilor europarlamentare din 2014 Țigăeru Roșca a picat. Apoi a intrat în conflict deschis cu Săpunaru. Astfel că, după câteva luni, Laurențiu Țigăeru Roșca a anunțat (în august 2014) că îngroașă rândurile parlamentarilor racolați de partidul lui Gabriel Oprea.
Nici la UNPR nu a părut că-și găsește locul și, în septembrie anul trecut, a declarat că se lasă de politică odată cu încheierea mandatului de deputat. Și-a dat seama că nu mai poate prinde un loc de parlamentar iar o eventuală candidatură pentru Primăria Focșani ar fi o aventură electorală cu șanse foarte mici de izbândă. Între timp, se pare că s-a răzgândit și încearcă marea cu degetul. Recentele schimbări de la vârful PNL Vrancea l-au determinat să tatoneze terenul pentru o revenire în rândul liberalilor. Răutăcioșii ar putea spune că Țigăeru Roșca a fost reactivat pentru a fi retrimis, precum un cal troian, în organizația PNL Vrancea. Chiar dacă sunt puțini membri PNL care l-ar vrea înapoi, Laurențiu Țigăeru Roșca s-ar bucura de o anumită relație amicală și chiar de acceptul noului președinte al PNL Vrancea, Cătălin Toma. Liderul peneliștilor vrânceni este într-o campanie personală asiduă pentru a se impune și a acapara puterea necesară în organizația județeană. Nu se știe, însă, dacă revenirea lui Țigăeru Roșca ar fi o mișcare pozitivă și i-ar crește popularitatea și încrederea în rândul activului liberalilor sau, dimpotrivă, ar fi o piatră de moară și i-ar ostiliza pe mulți membri de partid. În afară de fonduri pentru partid și pentru campaniile electorale, Laurențiu Țigăeru Roșca nu ar putea aduce și o ”zestre” electorală. Recentul anunț de părăsire a vieții politice lasă, însă, loc de interpretări.

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentSlobozia Bradului: natalitatea explozivă dă peste cap sistemul de educație
Articolul următorStrada Cotești din Focșani a intrat în reabilitare