Un șofer a rămas fără picior, iar altul este în comă, la București, în urma accidentului de luni seara de la Haret

0
182
Șoferii celor două autoutilitare implicate în accidentul de ieri după amiază de pe drumul european 85, în zona localității Haret, au suferit răni grave. Unuia dintre aceștia, Grigore Dumitrescu, de 45 de ani, din Focșani, medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior. Este vorba de glezna stângă. De asemenea, acesta are multiple contuzii și fractură la femurul stâng și se află internat la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Focșani.
accident haret 1Celălalt șofer, Vasile Andronic, de 44 de ani, din comuna Păunești, este în stare foarte gravă. Acesta a ajuns la spitalul din Focșani în comă, cu traumatism cranio-cerebral grav, cu politraumatisme, plagă contuză toracico-abdominală, cu fractură deschisă la membrele superioare. După ce a fost stabilizat, Andronic a fost trimis la Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Arseni din București. Medicii de aici sunt, însă, foarte rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Andronic lucrează la o firmă patronată de un italian și are 3 copii minori.
Reamintim că accidentul s-a produs după ce autoutilitara Renault, ce se deplasa dinspre Focșani spre Adjud, a intrat pe contrasens (unii martori vorbesc despre producerea unei explozii la un cauciuc) și s-a izbit violent de autoutilitara Volkswagen, care circula regulamentar dinspre Adjud spre Focșani. În urma impactului, una dintre mașini a ajuns în șanț iar cei doi șoferi au fost scoși de pompierii de la descarcerare. Un alt pasager a scăpat ca prin minune, doar cu răni ușoare. Unul dintre șoferi – Vasile Andronic – a suferit un stop cardio-respirator și s-a crezut, inițial, că a murit, dar a fost stabilizat de cadrele medicale de pe ambulanță.