Un preot vrâncean și-a dat demisia

0
47161

Situație inedită în Biserica Ortodoxă Română: un preot din Vrancea și-a anunțat demisia. Este vorba de Valeriu Roșcan, care slujea la biserica din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni. Preotul și-a anunțat decizia printr-o postare video pe contul său de Facebook, adresată în special credincioșilor din parohia sa (”Dragilor mei enoriași!”, așa a intitulat el mesajul de pe Facebook). Preotul Valeriu Roșcan nu oferă detalii și explicații concrete referitoare la această decizie radicală. ”Am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea. Acum, de e bună sau rea, voi vedea. Conjuncturi dificile mă fac să mă orientez către un alt drum al vieții. Am slujit cu drag Biserica lui Hristos, am încercat și cred că am reușit să fac cinste parohiei. Am trudit, am construit, am clădit împreună lucruri ce vor dăinui și vor vorbi peste ani despre osteneala noastră”, spune Valeriu Roșcan în postarea de pe Facebook, pe care op puteți vedea AICI.

Preotul Valeriu Roșcan a slujit timp de 18 ani și este foarte popular printre enoriașii săi și nu numai. El s-a remarcat și prin alte acțiuni care au depășit, oarecum, barierele rigide impuse de la Buzău (sediul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei). De exemplu, în plină pandemie și stare de urgență, preotul i-a îndemnat pe credincioși să rămână acasă în Noaptea de Înviere, iar al și dascălul au dus Lumina Învierii la fiecare poartă și troiță din sat. De asemenea, anul trecut, după ce un fin i-a murit răpus de COVID-19, a relatat pe Facebook întreaga poveste și i-a îndemnat pe oameni să aibă mare grijă de sănătatea lor, inclusiv să se vaccineze.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCampanie de informare și prevenire: ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”
Articolul următorO femeie ofițer din Penitenciarul Mărgineni și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un deținut, cel mai periculos traficant de droguri din București