Un bărbat a fugit din arestul de la domiciliu și a amenințat că se aruncă în fața trenului. El a fost salvat de doi polițiști și un jandarm

0
823

Operațiune contra-cronometru aseară, în jurul orei 23.00, în stația C.F.R. Mărășești: un apel 112 anunța că pe peron se află un bărbat care amenința că se va arunca în fața trenului. Imediat, la fața locului s-au deplasat doi polițiști – Cristi, de la transporturi feroviare și Lucian – Poliția Orașului Mărășești precum și Răzvan, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea care au identificat un bărbat, de 47 de ani, care amenința că se aruncă în fața trenului. Cu mult tact și calm, cei trei l-au convins să renunțe la gestul său și apoi l-au condus la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Mărășești.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu ar fi respectat măsura preventivă a arestului la domiciliu, fiind plecat de la domiciliul său din comuna Priponești, județul Galați, fără a avea acest drept. Intervenția s-a finalizat cu preluarea celui în cauză de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

Măsura arestului la domiciliu este o măsură preventivă ce este reglementată în Codul de procedură penală şi constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă determinată, de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. Efectivele angrenate în activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, polițiștii din cadrul secțiilor de poliție rurală, polițiștii din cadrul poliției transporturi și polițiștii de proximitate verifică, prezența persoanei supravegheate în imobilul în care se execută arestul la domiciliu. Atunci când se constată nerespectarea cu rea-credinţă a măsurii şi a obligaţiilor impuse inculpatului, poliţistul desemnat cu supravegherea întocmeşte o sesizare motivată pe care o înaintează, de îndată, procurorului, în cursul urmăririi penale, judecătorului de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau instanţei de judecată, în cursul judecăţii în vederea înlocuirii măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv. (IPJ Vrancea)