ULTIMA ORĂ Vrancea: 32 persoane în carantină, 717 în izolare. Cinci vrânceni amendați pentru că nu au respectat condițiile autoizolării

0
1835

La nivel județean, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, întrunit în şedinţa extraordinară astăzi, a hotărât:

Direcția de Sănătate Publică Vrancea va adopta măsurile care se impun pentru punerea în aplicare a prevederilor art.2, art.3, art.4, art.5 din Ordinul nr.74521/17.03.2020 al Comandantului acțiunii, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat. Direcția de Sănătate Publică Vrancea, în colaborare cu școlile postliceale sanitare care activează pe raza județului Vrancea, va întreprinde măsurile care se impun pentru recrutarea, pe bază de voluntariat, a elevilor din cadrul acestora începând cu anul II de studiu, în vederea punerii în aplicare a prevederilor art.8 din  Ordinul nr.74521/17.03.2020 al Comandantului acțiunii, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat.

Instituțiile membre în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea și Comitetele locale pentru situații de urgență vor întreprinde măsuri în vederea identificării unor spații de cazare și a resurselor necesare asigurării alimentației necesare și a altor nevoi de întreținere (cu excepția asistenței medicale), pentru studenții, elevii din școlile postliceale sanitare și voluntarii care vor activa în unitățile sanitare de pe raza județului Vrancea.

La ora transmiterii acestui comunicat, situația în Vrancea era următoarea: 717 persoane în izolare, 32 de persoane în carantină, două confirmări de infectare cu COVID-19. Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică au aplicat amenzi în valoare de 50.000 lei unui număr de 5 persoane pentru nerespectarea autoizolării, conform HG 857/2011, art. 30, lit H. (sursa: CJSU Vrancea)