ULTIMA ORĂ Managerul Spitalului Județean Focșani, luat cu izoleta și Poliția de la pensiunea unde se cazase pentru carantină și dus la spital

0
933

Cazul managerului Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani a ajuns, după cum ați văzut, la urechile ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta s-a arătat neplăcut surprins de modul în care a acționat și de atitudinea lui Constantin Mîndrilă. Managerul unității medicale a fost depistat pozitiv la COVID-19, zilele trecute, și s-a cazat la o pensiune de pe Strada Comisia Centrală din Focșani. Potrivit ministrului Sănătății, Mîndrilă a plecat din birou cu laptopul și documente de serviciu și nu răspunde decât la anumite telefoane. Ministrul Sănătății a declarat, astăzi, că va veni luni dimineață la Focșani și va înlocui conducerea Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” cu medici militari.

În urmă cu puțin timp, un echipaj MAI-SMURD a fost la pensiunea unde s-a auto-carantinat Mîndrilă și l-a transportat la spital. Mîndrilă a fost transportat cu SMURD-izoleta la Secția Boli Infecțioase. În imaginile surprinse de realitateadevrancea.net, se vede cum Mîndrilă coboară din autospeciala SMURD și intră în Secția Boli Infecțioase pe propriile picioare. De altfel, ministrul Sănătății se declarase surprins și de faptul că unele cadre medicale diagnosticate pozitiv la coronavirus au fost lăsate să stea acasă, intrând în contact cu mai multe persoane.

Ulterior, IPJ Vrancea a transmis o precizare referitoare la transportul lui Constantin Mîndrilă de la pensiune la Secția Boli Infecțioase. ”Având în vedere apariția în spațiul public a mai multor materiale cu privire la faptul că în data de 12 aprilie a.c., managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, ar fi fost condus de către polițiști de la locul de izolare la Secția de Boli Infecțioase a spitalului, precizam următoarele: Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea nu au participat la preluarea persoanei menționate. Echipajul I.S.U. care a făcut preluarea si transportul nu a solicitat intervenția polițiștilor pentru îndeplinirea acestor formalități.”