ULTIMA ORĂ Majorări drastice ale sancțiunilor pentru cei care nu respectă ordonanțele militare

0
711

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a prezentat o parte din activitățile principale derulate de forțele MAI în ultima lună, împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății și Ministerului Apărării Naționale. Din cauza numărului mare de cazuri de încălcare a prevederilor ordonanțelor militare (mai ales cea privind circulația în intervalul orar 22:00-6:00), MAI a inițiat un proiect de ordonanță de urgență pentru majorarea amenzilor, dar și cu alte sancțiuni drastice. ”MAI a inițiat un proiect de OUG, pus în procedură de transparență decizională. Amenzile pentru cine nu respectă ordonanțele militare vor fi de  minim 2.000 de lei. Pentru persoanele juridice de la 10.000 la 70.000 de lei. Se pot aplica și alte sancțiuni: confiscarea bunurilor, interzicerea accesului la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activității, suspendarea unor lucrări”, potrivit proiectului de ordonanță. Iată alte informații transmise în această seară de Bogdan Despescu:

 • Din 22 februarie, structurile MAI au pus în aplicare măsuri pentru trierea cetățenilor la graniță. Au fost verificate circa 270.000 de persoane care au intrat în țară. S-au dispus măsurile necesare, în funcție de starea de sănătate și zona de unde au venit. Listele au fost transmise către toate autoritățile locale și inspectoratele pentru situații de urgență.
 • Peste 228.000 sunt cetățeni români și 15.000 bulgari, direcționați spre țara lor. Au fost efectuate formalități pentru 5.700 italieni și 4.500 din Moldova.
 • Circa 57.000 sunt persoane care au călătorit în Italia, din care 50.000 români.
 • După suspendarea zborurilor, numărul persoanelor care au intrat a scăzut semnificativ. Ieri au intrat 12.300 cetățeni români și 5.300 cetățeni străini. Au fost verificați și triați pentru evitarea riscurilor.
 • Polițiștii au depistat 33.000 de persoane care nu au respectat restricționarea circulației. S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei. Au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea acțiunilor de combatere a bolilor
 • În ultimele 24 de ore, au acționat peste 27.000 de angajați ai MAI și circa 3.200 de la Poliția locală, alături de 900 militari de la Ministerul Apărării.
 • S-au identificat peste 800 persoane care nu au respectat izolarea sau carantinarea.

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentULTIMA ORĂ Numărul deceselor de coronavirus a ajuns la 43
Articolul următorGânduri pentru cele prea mult muncite și, în același timp, ignorate