ULTIMA ORĂ Klaus Iohannis: ”Dragi români, continuați să fiți responsabili! Dacă nu vreți să ajungeți la spital, protejați-vă!”

0
439

Președintele Klaus Iohannis a susținut, în acestă seară, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Iată principalele declarații ale președintelui:

  • Astăzi am înregistrat noi cifre îngrijorătoare. Vreau să transmit condoleanțe familiilor îndurerate. În contextul unor noi măsuri de relaxare, fac un nou apel: Dragi români, continuați să fiți responsabili! Virusul are o singură barieră, în absența unui vaccin, grija fiecăruia.
  • În toate țările, sistemele de sănătate au fost supuse unor presiuni extreme. România nu a făcut o excepție. Le mulțumesc cadrelor medicale pentru devotamentul lor. Fac apel la personalul medical, la manageri, la DSP să continue munca începută.
  • Sunt unii care în loc să fie parte a acestui efort imens de construcție, încearcă să saboteze. Mă refer la PSD. Am asistat la o situație care a frizat ridicolul. Chiar cei care au inițiat demersul moțiunii nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari. După eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui a folosit această discuție politicianistă a PSD. Sper ca pesediștii să ia în serios această lecție și să înțeleagă că politica nu se poate face urmărind mizele mici de partid.
  • Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere. Criza sanitară a generat reacții în lanț care au arătat eșecul acestui mod de a face politică specific ultimilor 30 de ani și patentat de PSD.
  • Repet ca oamenii să poarte masca, să păstreze distanța, să se spele pe mâini. Dacă nu vreți să ajungeți la spital, protejați-vă! De când a începând pandemia, nu stăm tocmai rău, dar asta nu readuce pe nimeni în viață dintre cei care au decedat.