marți, iulie 16, 2024
AcasăSportULTIMA ORĂ Fotbal: România a pierdut cu Belgia,...

ULTIMA ORĂ Fotbal: România a pierdut cu Belgia, la EURO 2024

După succesul cu Ucraina, românii au întâlnit una dintre cele mai bune echipe din lume. Belgia venea cu dorința clară de a câștiga, după insuccesul surprinzător din fața Slovaciei. Selecționerul Edi Iordănescu a început partida cu o singură modificare în primul 11 față de jocul cu Ucraina (Mihăilă în locul lui Coman): Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă.

Meciul a început prost pentru tricolori. ”Dracii roșii” au deschis rapid scorul, în minutul 2, prin Tielemans, care a șutat puternic de  la marginea careului. Românii au răspuns imediat și au avut o primă ocazie în minutul 5, prin Drăgușin. Însă a fost un simplu foc de paie. Belgienii au pus stăpânire pe joc, au dominat, au avut posesia și au încercat să-și mărească avantajul pe tabela de marcaj. Și-au creat câteva ocazii, însă apărarea și portarul Niță și-au făcut datoria. În atac, oamenii lui Iordănescu au contat prea puțin, ”raidurile” tricolorilor în jumătatea adversă fiind foarte rare.

În repriza secundă, românii au început mai bine și au avut o primă ocazie prin Mihăilă, pe contraatac. Jocul a devenit mai animat, cu faze de gol de ambele părți. Pe contraatac, în minutul 63, Lukaku a introdus mingea în plasă, însă arbitrajul VAR a anulat golul pentru o poziție milimetrică de ofsaid. A fost al treilea gol anulat atacantului belgian la acest turneu final european, în urma arbitrajului VAR. Dennis Man a avut, apoi, o ocazie uriașă, dar șutul lui a fost blocat de portarul Belgiei. În minutul 80, belgienii au reușit al doilea gol, prin De Bruyne, după o degajare a portarului. Până la final, jucătorii ambelor formații încearcă să înscrie, cu ocazii mai multe în dreptul belgienilor, dar succes. Prin urmare, Belgia – România, scor final 2-0 (1-0).

În urma acestui rezultat, toate cele 4 echipe din grupa E au câte 3 puncte, astfel că în ultima etapă se poate întâmpla orice. România are avantajul celor 3 goluri marcate în poarta ucrainenilor și, astfel, este pe primul loc în grupă (golaveraj 3-2). Următorul meci al naționalei noastre va fi miercuri, 26 iunie, cu Slovacia, la Frankfurt. Tot miercuri se va juca și partida Ucraina – Belgia, ambele meciuri începând la ora 19:00.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu