ULTIMA ORĂ Fotbal: România a învins Kosovo, după un meci tensionat

0
188

Naționala de fotbal a României a jucat, în această seară, meciul cu numărul 6 din preliminariile EURO 2024, împotriva selecționatei din Kosovo. Înaintea acestei partide, România se afla pe locul secund în Grupa I, cu 9 puncte, la două puncte în spatele Elveției și cu un punct în fața Israelului. În partida tur, din 16 iunie, Kosovo – România s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Antrenorul Edward Iordănescu a schimbat 5 jucători față de formula de start din meciul cu Israel și a început meciul de astăzi cu următorul 11: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, Screciu – Stanciu, Hagi, Coman – Puşcaş. Jocul a fost echilibrat, fără faze importante de poartă, până în minutul 18, atunci când partida a fost suspendată. Fotbaliștii kosovari s-au retras de pe teren, nemulțumiți de scandările ultrașilor români și de bannerul afișat de aceștia, pe care scria ”Kosovo e Serbia”. Toți fotbaliștii au plecat la vestiare și au revenit pe teren, pentru încălzire, după mai bine de 40 de minute. În acest interval, fotbaliștii români și jandarmii au încercat să- liniștească pe ultrașii îmbrăcați în negru. Arbitrul a fluierat reluarea jocului după mai mult de 50 de minute de pauză forțată. Tricolorii au avut mai mult posesia, și-au creat câteva faze bune de gol, însă cel mai aproape de a înscrie au fost oaspeții, după o greșeală a lui Burcă, mingea fiind scoasă din fața porții goale de Drăgușin. În minutul 42, kosovarii au rămas în 10 jucători, după ce atacantul Muriqi a primit al doilea cartonaș galben și, implicit, a fost eliminat.

În repriza a doua, tricolorii s-au aflat la controlul jocului și datorită omului în plus. Ocazii mari nu și-au creat, însă au obținut o lovitură de la 11 metri. Căpitanul Stanciu a executat slab și a ratat lovitura (minutul 61). Elevii lui Iordănescu presează și Stanciu reușește să-și repare greșeala, înscriind în minutul 83. Kosovarii au câteva minute de dominare, cu faze periculoase la poarta lui Moldovan. Însă tricolorii au reușit să puncteze pe contraatac, prin Mihăilă, în minutul 90+3. Astfel România – Kosovo, scor final 2-0 (0-0).

În urma acestui rezultat, echipa tricoloră a acumulat 12 puncte și se menține pe locul doi în grupă, în urma Elveției, cu Israelul în coastă. Următoarele meciuri din grupa preliminară ale naționalei României vor fi peste o lună: pe 12 octombrie cu Belarus, în deplasare, și pe 15 octombrie cu Andorra, pe teren propriu.