ULTIMA ORĂ ”Dizidența” din PSD s-a fâsâit: doar 8 membri CEx au votat împotriva lui Dragnea

0
Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Așa cum se anticipa încă de joi seară, când se știau ”beneficiile” puse pe masă de Liviu Dragnea în timpul negocierilor interne, președintele PSD a obținut un vot de încredere în cadrul Comitetului Executiv Național de astăzi. După o ședință de circa 8 ore, cu ușile ferecate și telefoanele lăsate într-o cutie, cu acuzații de o parte și de alta, votul a consfințit rezultatul negocierilor: 39 de voturi în favoarea lui Dragnea, 10 voturi pentru ca Dragnea să facă un pas lateral și o abținere, conform declarațiilor Gabrielei Firea. Se poate presupune că, printre cei care au votat împotriva lui Liviu Dragnea, se numără Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Adrian Țuțuianu, Robert Negoiță, Mihai Tudose, Marian Neacșu sau Nicolae Bădălău. De menționat că scrisoarea contestatarilor prin care i se cerea capul președintelui PSD fusese semnată de 25 de membri CEx. Șeful PSD Vrancea l-a susținut pe Liviu Dragnea, așa cum declarase înainte de începerea ședinței CEx.

UPDATE  După cifrele anunțate de Gabriela Firea, secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu a prezentat alte date cu privire la rezultatul votului: 55 de voturi în sprijinul lui Liviu Dragnea și 8 voturi împotriva lui Dragnea.

UPDATE 1   Ieșit la declarații, Liviu Dragnea a dat următoarele cifre: 55 de voturi pentru susținerea lui, 8 voturi împotrivă și o abținere.