ULTIMA ORĂ Cei care nu respectă izolarea la domiciliu și carantinarea vor mai sta 14 zile în carantină, cu suportarea cheltuielilor aferente

0
235

Autoritățile guvernamentale au stabilit noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus, pe care le-au inclus în Ordonanța Militară Nr.4. Iată câteva din prevederile principale, prezentate de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela:

  • Am clarificat aspectele cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani și am stabilit un interval orar în care își pot rezolva probleme de natură medicală: tratamente oncologice, dializă, deplasare cu mijloacele proprii sau ale familiilor, transport sanitar special, în intervalul orar și după ora 13 și înainte de ora 11, deci pe întreaga perioadă a zilei.
  • Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani și în intervalul 20-21, pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere.
  • Tot pentru persoanele peste 65 de ani, am clarificat condițiile în care pot fi sprijinite de operatorii economici ce desfășoară activități comerciale, precum vânzare de produse sanitare sau alimentare, astfel încât între 11-13 să faciliteze cu prioritate accesul acestor persoane.
  • Am abordat și persoanele care nu respectă izolarea sau carantinarea. Cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare, dacă încalcă regulile, intră direct în carantină, cu condiția în care obligatoriu vor suporta toate cheltuielile de carantinare.
  • Cei ce nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând și ei toate cheltuielile respective.