Gripa a făcut 22 de victime în acest sezon. Patru decese confirmate astăzi

0

UPDATE 1  Femeie în vârstă de 65 de ani, din jud. Călărași, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinata antigripal. Este al 22-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018. (sursa: INSP)

UPDATE   Între timp, Institutul Național de Sănătate Publică a mai anunțat două decese, numărul total ajungând la 21:

– Femeie în vârstă de 63 de ani, din jud. Arad, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal;

– Bărbat în vârstă de 48 de ani, din jud. Iași, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a mai înregistrat un deces din cauza gripei. ”Bărbat în vârstă de 67 de ani, din jud. Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal. Este al 19-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018.”, se precizează într-o scurtă informare a INSP. Precedentul deces fusese anunțat în urmă cu doar două zile, fiind vorba de o femeie de 60 de ani, din municipiul Galați, confirmată cu virus gripal tip B.