Trupa de teatru Protha a primit Marele premiu al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret de la Fălticeni

0

Asociaţia Fălticeni Cultural a organizat în perioada 22/26 august 2016 cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”. Preşedintele onorific al festivalului de la Fălticeni este actriţa Draga Olteanu Matei.
Juriul acestei ediţii a festivalului, format din regizorul Gheorghe Balint, coregrafa Lorette Enache, actorul Ovidiu Cuncea, actorul Cosmin Dănilă şi profesoara Cristina Buzescu, a acordat Trupei de Teatru Protha, pentru spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, Marele premiu al festivalului.
Este cel de-al patrulea Marele premiu consecutiv acordat trupei de teatru din Panciu pentru spectacolele prezentate în cadrul acestui festival internaţional.
Juriul festivalului a mai acordat Premiul pentru interpretare rol principal masculin, pentru rolul Cristopher din spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” şi rolul Oscar din „Oscar et la Dame Rose”, lui Andrei Gheoca, Premiul pentru interpretare rol secundar feminin, pentru rolul Mama din spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, lui Bianca Carabă. De asemenea la secţiunea monolog s-a fost acordat Premiul al II-lea pentru Bianca Carabă, iar la secţiunea poezie Premiul I-îi lui Eusebiu Isac.
Din distribuţia spectacolelor prezentate la această ediţie a festivalului au făcut parte: Bianca Carabă, Valentina Mănăilă, Miruna Tutovenu, Diana Apostu, Ella Tătaru, Georgiana Cociorbă, Raluca Isac, Marius Iftinca, Ştefan Banciu, Andrei Gheoca, Robert Grigoraş, Eduard Crucianu şi Andrei Coroiu.
Proiectul de educaţie nonformală a Asociaţiei Protha Panciu, în colaborarea cu Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, se desfăşoară ca urmare a sprijinului acordat de primarul Iulian Nica şi Primăria Panciu.
Comunicat de presa primit de la Trupa de Teatru Protha