Trupa de teatru „Protha” din Panciu participă la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” – Fălticeni

0

În perioada 22/26 august 2016 se va desfăşura la Fălticeni cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” în organizarea Asociaţiei Fălticeni Cultural.
La această ediţie vor participa douaspezece trupe de teatru din România, Ucraina şi Republica Moldova.
Juriul festivalului va fi format din actriţa Draga Olteanu Matei(preşedinte), coregrafa Lorette Enache, regizorul Gheorghe Balint, actorul Ovidiu Cuncea şi regizorul Radu Ghilaş.
Trupa de Teatru Protha din Panciu a fost selectată să participe, în concurs, la această ediţie a festivalului cu două spectacole. Spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon care va fi jucat în avanpremieră la acest festival. Cel de-al doilea selectat este spectacolul în limba franceză „Oscar et la Dame Rose” după Eric Emmanuell Schmidtt. Spectacolele sunt în regia lui Cătălin Sfîrloagă, iar cel în limba franceză a fost realizat prin colaborarea cu profesoara Elena Manovici.
Trupa a participat la toate ediţiile desfăşurate a festivalului internaţional de teatru de la Fălticeni, iar la ultimele trei ediţii i-au fost acordate Marele premiu al festivalului pentru spectacolele „Prinţesa şi porcarul” de Dumitru Solomon, „Mecanica inimii” după Mathias Malzieu şi „Oscar şi Tanti Roz” după Eric Emmanuell Schmidtt.
Spectacolul „Oscar şi Tanti Roz” după Eric Emmanuell Schmidtt va fi jucat în afara concursului la această ediţiei a festivalului.
Participarea la acest festival este posibilă ca urmare a parteneriatului existent între Asociaţia Protha Panciu şi Primăria Panciu şi prin promovarea proiectului de educaţie alternativă de către primarul Iulian Nica.