Tribunalul Vrancea a respins contestația asistentei medicale, concediată de Spitalul Județean din cauza limbajului suburban și a comportamentului inadecvat

0
8245

În luna august 2022, o focșăneancă a povestit, pe Facebook, ce a pățit când a ajuns cu bebelușul de 11 luni, cu febră mare, la Spitalul Județean Focșani – UPU Pediatrie. Femeia a povestit cum a fost tratată de o asistentă medicală: limbaj suburban, vorbe grele pe un ton foarte ridicat. ”Dintr-o dată, se deschide o altă ușă, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn și evident deranjată de prezența noastră. Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: “Să-mi bag pu**, îi găsește dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu”. Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Vă găsiți doar la ora asta să veniți.” (Menționez că toate astea țipând). Vă spun sincer că am rămas șocată, nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat.”, a povestit mama bebelușului, la vremea respectivă. Cazul a ajuns și în atenția conducerii spitalului, care a decis să o concedieze pe asistentă, mai ales că nu era la prima abatere. Astfel, la începutul lunii septembrie, asistenta medicală a fost dată afară. ”Asistenta medicală din secția pediatrie a fost sancționată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, începând cu data de 06.09.2022”, au menționat reprezentanții unității spitalicești.

Nemulțumită, asistenta medicală a contestat în instanță decizia conducerii Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani cu privire la concedierea sa. Astăzi, Tribunalul Vrancea s-a pronunțat și a respins contestația asistentei. ”Respinge ca nefondată contestația. Cu apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Vrancea.”, se menționează în hotărârea instanței.