Tinerii din mediul rural sunt invitați să se înscrie pentru titlul ”Sat European de Tineret 2024”

0
126
Guvernanța programului European Youth Village anunță lansarea apelului la candidaturi pentru titlul de „Sat European de Tineret 2024”. Termenul până la care pot fi depuse candidaturile este 30 iunie 2023. Toate detaliile sunt disponibile pe site în secțiunea APEL #EYV2024 http://europeanyouthvillage.eu/apel-2024/:
Calendarul de selecție
Procedura de candidatură
PrioRITMități pentru 2024
Evaluarea candidaturilor
Pentru titlul de Satul European de Tineret 2024 poate candida orice sat sau comună din România. Candidatura va fi depusă de către un grup informal de tineri format din minim 5 tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani, în numele comunei, aceasta fiind susținută de către autorități prin semnarea unei scrisori de susținere. Titlul de „Sat European de Tineret” este oferit de Guvernanță în cadrul programului European Youth Village satelor sau comunelor ce își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor.
European Youth Village (EYV) este un program de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, apolitic, coordonat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa și Go Free. EYV este dezvoltat pe opt domenii strategice: educație, ocupație, cultură, participarea tinerilor/politici de tineret, drepturile tinerilor, viață sănătoasă, mediul înconjurător și spații pentru tineri, urmărind să contribuie la dezvoltarea ecosistemului de tineret din mediul rural prin activarea tinerilor și autorităților publice din aceste comunități. (sursa: European Youth Village)