luni, mai 27, 2024
AcasăOdobestiLansare de carte la Odobești: "Guvernele de după 1989 nu au făcut...

Lansare de carte la Odobești: „Guvernele de după 1989 nu au făcut nimic pentru recuperarea tezaurului de la ruși”

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene în Kazahstan, ambasadorul Traian Hristea, și-a lansat ieri la Odobești volumul ”Diplomația României la OSCE”. Întâlnirea a fost practic o lecție deschisă despre diplomația românească după Al Doilea Război Mondial și istoria recentă a României:

lansare carte odobesti 1”Sunt onorat pentru primirea făcută de autorități și de odobeșteni. Mulțumesc celor care au contribuit la formarea mea, părinților, profesorilor din Odobești, Focșani și București, diplomaților care mi-au îndrumat pașii pe acest drum, Dlui Buhoară și Dnei Bădescu, precum și conducătorului meu de doctorat, istoricul Viorica Moisuc. Odobeștiul este orașul meu de suflet, unde revin de fiecare dată cu drag”, a spus ambasadorul Traian Hristea.

lansare carte odobestiÎn sală s-au aflat și diplomații Paraschiva Bădescu și Cerasela Nicolaș, ultima fiind sora primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. Partea istorică a momentului a fost susținută de istoricul Viorica Moisiuc, care a vorbit despre tezaurul românesc aflat la ruși.

“Guvernele de după 1989 nu au făcut nimic pentru a recupera tezaurul. Noi, istoricii, ne-am făcut datoria și le-am pregătit documentele. Tezaurul a fost predat rușilor pe un proces verbal. Este un act politic. Există documentele originale și actul nu se prescrie niciodată”, a spus istoricul.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu