Civilii care vor să intre în Poliție dau testul final

0
168
Sâmbătă, 14 mai, cei 6.999 de candidați rămași în concursul pentru a deveni agenți de ordine publică vor susține proba scrisă. Aceasta este ultima probă de concurs, la finalul căruia numărul de agenți de ordine din Poliția Română va crește cu 1.900 de persoane. Proba scrisă urmează să fie susținută în fiecare dintre cele 5 centre zonale, la care au fost arondate unitățile teritoriale unde s-au înscris candidații, după cum urmează:
București – Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”;
Câmpina – Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”;
Iași – Universitatea “Gheorghe Asachi” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”;
Cluj-Napoca – Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan”, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic “Avram Iancu”, Liceul Tehnologic nr.1;
Slatina – Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor “Nicolae Golescu”, Colegiul Național “Ion Minulescu”, Colegiul Național Vocațional “Nicolae Titulescu”.
Pentru accederea în structurile polițienești s-au înscris, inițial, 462 de vrânceni. După probele eliminatorii (medicală, psihologică și sportivă), s-au calificat pentru testarea finală – cea scrisă – peste 100 de aspiranți la uniforma polițienească. Aceștia concurează pentru 22 de posturi de agenți de poliție, locuri disponibile în secțiile de poliție rurală (o concurență de circa 6/loc). Candidații vrânceni vor susține examenul scris la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina.
În vederea asigurării accesului în incinta unității de învățământ, fiecare candidat trebuie să prezinte un document de identitate valabil, cu fotografie (carte de identitate, permis de conducere, pașaport). Pentru a afla sala de concurs, candidații sunt rugați să consulte site-ul Poliției Române www.politiaromana.ro, începând cu data de 12 mai 2016, ora 17.00.