Terasele, piscinele, pensiunile, spațiile comerciale și mijloacele de transport, verificate de echipele mixte de control

0
504

La data de 9 iulie a.c., poliţiştii vrânceni împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi ai Protecției Consumatorului au acţionat în sistem integrat în zona teraselor, centrelor comerciale și zonele adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement și zone cu aflux ridicat de persoane. A fost verificat în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuale de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea unui număr limitat de persoane la evenimente.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 45 de locații, fiind vizate localurile de alimentaţie publică, cât şi piscine, hoteluri, pensiuni, spații de cazare, vânzători/ comercianți ambulanți, mijloace de transport în comun, cum ar fi autobuze, maxi-taxi, dar şi zone turistice care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane. Au fost legitimate peste 219 persoane, au fost verificate 79 de mijloace de transport în comun, iar în urma verificărilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune. Comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi este felul în care vom reuși împreună, să traversăm această perioadă care a venit cu niște provocări deosebite. Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuale, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2. (IPJ Vrancea)