Telenovela de la Ateneu nu s-a încheiat: Misăilă îl acuză pe Gheorghiță că s-a autoplagiat, Gheorghiță spune că primarul îl defăimează

0
29

După ce a încercat de trei ori, fără succes, să-l lase pe Valentin Gheorghiţă fără funcţia de director al Ateneului Popular, prin fuziunea instituţiei cu Teatrul Municipal, primarul Cristi Misăilă a reuşit, într-un final, să-şi ducă planul la capăt. Edilul șef a profitat de organizarea concursului de proiecte de management, astfel că Valentin Gheorghiţă a fost lăsat în afara funcţiei, cu nota de 6,83, punctaj acordat de o comisie în care pionul principal a fost omul primarului, Dan Grigoraş. Primarul Misăilă spune, însă, că Valentin Gheorghiţă nu merită această funcţie după ce s-a autoplagiat în documente. “Actualul director al Ateneului a picat examenul pentru că nu a fost la înălţimea pretenţiilor ridicate de un astfel de concurs. Mai mult decât atât, deşi dumnealui consideră că este “o notă subiectiv dată”, îl contrazic chiar documentele pe care le-a prezentat comisiei de concurs. Astfel, proiectul său de management pentru 2019-2021 este un copy-paste nereuşit după raportul de management 2014-2018. Concret, din cele 40 de pagini ale proiectului de management, paginile 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33 şi 34 sunt copiate la virgulă din raportul precedent. În aceste condiţii, orice alte comentarii sunt de prisos”, spune primarul Misăilă într-un comunicat de presă.

În replică, directorul Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia”, Valentin Gheorghiţă, susţine că primarul continuă defăimarea sa. “Este eronat ce spune şi nu îmi dau seama de ce spune asta. Chiar acum am în faţă atât proiectul de management cât şi raportul de activitate şi nu există așa ceva. Oricine poate verifica. Declaraţiile sunt făcute cu scopul de a defăima în continuare persoana mea”, ne-a declarant Valentin Gheorghiţă.