duminică, mai 26, 2024
AcasăAdministratieTaxa de habitat stabilită de Primăria Tănăsoaia, contestată la Instituția Prefectului

Taxa de habitat stabilită de Primăria Tănăsoaia, contestată la Instituția Prefectului

Locuitorii din comuna Tănăsoaia nu vor să plătească taxa de habitat stabilită de administrația locală. Ei au depus o contestație la Prefectura Vrancea și cer anularea acestei taxe. Petiția depusă are 534 de semnături ale cetățenilor din satele componente ale comunei Tănăsoaia. ”La începutul acestui an, oamenii din Tănăsoaia au primit o declarație pe propria răspundere prin care își asumau plata taxei de habitat în valoare de 15 lei/ lună/ membru de familie. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul interimar a fost votat în data de 28 decembrie 2022, de Consiliul Local Tănăsoaia, iar documentul a fost contrasemnat de referentul Blănaru Dan Cristian, care nu are calitatea legală de secretar pentru a contrasemna aceste acte”, a precizat Melania Mocanu, președintele Forța Dreptei Tănăsoaia.
Inițiatorii petiției susțin că localnicii care au vrut să achite alte taxe datorate statului nu au putut să facă acest lucru până nu plăteau taxa de habitat. ”În mod nelegal, s-au aprobat în cuantumul taxei de habitat și sume retroactive cu încălcarea Codului Fiscal, fiindu-le încălcat dreptul de a contesta în instanță un debit nedatorat, pentru servicii de care nu au beneficiat. Pentru această sumă nu există un calcul contabil care să explice modul în care s-a ajuns la suma de 15 lei/persoană/lună. Este o sumă stabilită HAZARDAT și ABUZIV. Cetățenii solicită prefectului de Vrancea să oprească acest abuz de drept administrativ ca girant al legalității actelor administrative din județ, să ia act de acest abuz și să atace în instanță HCL nr. 25/2022 pentru a opri încasarea de la oameni, în mod nelegal, a unei taxe nedatorate.”, transmit semnatarii contestației.
Mai mulți cetățeni din comună au formulat cereri de restituire a sumelor deja încasate. Mai mult, ei susțin că funcționarii primăriei au făcut rețineri în contul acestei taxe din pensii de handicap sau din alocații de stat pentru copii (sume interzise la executare silit).

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu