Surse: suspecții omorului de la Slobozia Ciorăști au recunoscut fapta. Azi s-ar putea face reconstituirea

0
83
Probele adunate de polițiști și audierile din noaptea de luni spre marți i-au convins pe procurori că au identificat autorii omorului de vineri, 22 februarie. Mai mult, propunerea de arestare preventivă a fost acceptată de judecători, iar cercetările ulterioare se vor desfășura cu inculpații după gratii. Se pare că și cei trei bărbați prinși în Vama Nădlac ar fi recunoscut că ei l-au monitorizat timp de aproape două luni, l-au urmărit și împușcat pe Constantin Chiriță. Planul de a-l jefui pe omul de afaceri, în drum spre casă, nu le-a ieșit și, mai mult, atacul lor s-a soldat cu asasinarea lui Chiriță. După ce l-au blocat în trafic și l-au împușcat, Bogdan Sprînciană și Gheorghe Văscăuțanu au fugit cu o mașină de teren cu numere false, pe care au abandonat-o pe câmp. Ei s-au urcat într-o altă mașină, condusă de Marius Cruceanu. Apoi au vrut să fugă din țară.
Din informațiile noastre, s-a tras asupra victimei și a mașinii acestuia cu două pistoale: unul de calibrul 5,6 mm și celălalt de 9 mm. Suspecții nu au spus, însă, de la început, unde au ascuns/ aruncat armele. În cursul zilei de astăzi s-ar putea efectua reconstituirea la fața locului și se va realiza, astfel, filmul (aproape) exact al derulării acțiunilor din seara de 22 februarie. De asemenea, anchetatorii speră să găsească și armele cu care s-a tras asupra lui Constantin Chiriță.

Marți seară, judecătorii au dispus arestarea preventivă a celor 3 bărbați, pentru 30 de zile, începând cu dimineața zilei de 27 februarie, după cum urmează:
– Sprînciană Bogdan Ionuț – pentru omor calificat, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și de punere în circulație sau de conducere a unui vehicul neînmatriculat;                                                      – Văscăuțanu Gheorghe Vasile – pentru omor calificat, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept;
– Cruceanu Marius Daniel – pentru complicitate la infracțiunea de omor calificat și complicitate la tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată.