Sunt utile olimpiadele școlare? Ce spune un olimpic din Focșani

0
231

HotNews publică un material despre tinerii care au obținut premii la olimpiadele școlare. Redactorul materialului încearcă să răspundă la o câteva întrebări care se află în mintea multora (nu numai cei care lucrează în sistemul de educație): ”Sunt utile olimpiadele școlare? Te ajută în viață?”. În articol sunt prezentate câteva cazuri de foști elevi care au participat la olimpiade școlare, de unde s-au întors cu premii. Printre laureați se numără și focșăneanul Andrei Dragoș Pătrașcu, absolvent al Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret” din Focșani. Andrei a participat la trei ediții consecutive ale olimpiadei de Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, unde a obținut medalii de aur, argint și bronz.

„Prima mea formă de antreprenoriat a fost înainte de olimpiada de TIC. Aveam 10 ani și vindeam servere de jocuri. Olimpiada a venit în completarea pasiunii”, povestește Andrei pentru HotNews. În octombrie 2019 și-a înființat propria companie și în ultimul an de liceu s-a împărțit între învățat pentru bacalaureat, muncă și pasiunea pentru marketing și relații publice. „Îmi place să încerc cât mai multe activități. Am practicat tenis de câmp timp de 10 ani și arte marțiale 2 ani”, potrivit HotNews. Întregul material despre olimpici și utilitatea acestor concursuri îl puteți citi pe hotnews.ro.
Andrei Dragoș Pătrașcu a fost vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea. Împreună cu doi prieteni (din alte județe), a creat și lansat, în perioada stării de urgență, platforma farmeria.ro. ”Farmeria.ro este o platformă de tip marketplace, recent lansată, care le oferă producătorilor locali oportunitatea de a-şi comercializa produsele. Această iniţiativă a fost conturată cu scopul de a stimula bunele practici din domeniul comercial şi pentru a le oferi producătorilor şansa de a-şi extinde activitatea, prin mecanisme care să le faciliteze accesul spre o piaţă extinsă.”, a declarat tânărul antreprenor vrâncean pentru revista Ferma.