Sub 1000 de teste cu aparatul RT-PCR efectuate în ultima săptămână de DSP Vrancea

0
122
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 13 – 19 februarie 2021, 929 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 13 februarie – 160 teste, duminică, 14 februarie – 88 teste, luni, 15 februarie – 39 teste, marți, 16 februarie – 116 teste, miercuri, 17 februarie – 174 teste, joi, 18 februarie – 139 teste, vineri, 19 februarie – 213 teste.
Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetățenilor și instituțiilor din județ respectarea în continuare a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!
– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!
– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate! (DSP Vrancea)