Amenzi date de polițiștii locali pentru focșănenii care au aruncat deșeuri pe terenurile de la marginea orașului, spre Suraia

0
242
În perioada 16-18.02.2021, polițiștii locali au desfășurat activități specifice în zona Șoseaua Suraia, zonă traversată de Canalul Cacaina și terenurile virane limitrofe, în vederea verificării curățeniei și prevenirii depozitărilor de deșeuri de către persoane necunoscute. Au fost observate mai multe grămezi de deșeuri abandonate de-a lungul căii de acces dinspre DJ 204D către terenurile agricole din T. 52: deșeuri menajere, resturi de ambalaje din plastic, carton, deșeuri textile, de mobilier, moloz, gunoi de grajd, cât și deșeuri aruncate în canalul Cacaina.
La fața locului, printre gunoaie, au fost observate mai multe indicii din care rezultă proveniența unora dintre deșeurile abandonate. Au fost desfășurate activități specifice cu privire la cele semnalate, iar în urma verificărilor adreselor de domiciliu și a discuțiilor purtate cu persoanele vizate, acestea au recunoscut că elementele prezentate găsite în gunoiul abandonat pe terenul viran situat la marginea canalului Cacaina provin din gospodăria unde își au adresa de domiciliu.
Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale cu amendă pentru nerespectarea prevederilor din H.C.L. nr. 16/2008, privind Regulamentul Serviciului de salubrizare în municipiul Focșani, în cuantum de 700 lei, pentru nerespectarea obligațiilor de încheiere a contractului de salubritate menajeră cu operatorul autorizat și 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 3000 lei, conform H.C.L nr. 25/2017, privind gospodărirea municipiului Focșani, pentru nerespectarea obligației privind interzicerea depozitării deșeurilor, reziduurilor menajere și a gunoaielor pe terenuri virane, terenuri agricole și canale. (Poliția Locală Focșani)