Statul vrea să cumpere 62 de trenuri electrice

0
272
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis spre publicare în SICAP anunțul de participare la licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice moderne. Acestea urmează să înlocuiască trenurile electrice învechite și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent. Achiziția, finanțată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) și din bugetul de stat al României, este împărțită în 3 loturi și acoperă câte o regiune a țării:
-Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava.
-Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița.
-Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat.
”Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei.
În contractul – cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei și 4 miliarde de lei (fără TVA) – este prevăzută inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri.”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentToate obiectivele Muzeului Vrancei vor fi deschise publicului în această seară
Articolul următorSe anunță ploi și vijelii în sud și sud-est