Starea răniților în urma exploziilor de la Crevedia: 7 pacienți sunt intubați și ventilați mecanic, 16 pacienți în stare medie sau ușoară

0
114
foto: Antena 3 CNN

Ministerul Sănătății a făcut publică starea actuală a răniților din exploziile de la Crevedia, aflați, încă, în diverse unități medicale din țară și din străinătate. În acest moment, 7 pacienți sunt în stare gravă, intubați și ventilați mecanic: 2 în România – la Spitalul clinic de Urgență Floreasca și la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” – și 5 în străinătate.

La unitățile medicale din România se mai află internați 16 pacienți în stare medie sau uşoară: 6 sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, 5 la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, 1 la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

Dintre cei 12 răniți transferați în străinătate, un pacient aflat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, el fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic. „Evoluţie clinică favorabilă”, a transmis Ministerul Sănătății. Cel de-al doilea pacient aflat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă. Un pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Starea sa este una critică. Al doilea pacient aflat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.
Cei doi pacienţi transferaţi în Germania, la Berlin, respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală. Cei doi răniți aflați la un spital din Graz, Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic. Un rănit aflat la Viena, care are arsuri pe o suprafaţă mai mare de 25% din corp, respiră spontan, este stabil hemodinamic, starea sa clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.
Alți doi pacienți în stare gravă sunt internați la o unitate spitalicească din Lubeck, Germania. Aceștia sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi, respectiv, 30% din suprafaţa corpului. Un alt rănit este la Bergen, Nprvegia. El are arsuri de peste 25% din suprafaţa corporală, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Reamintim că, în urma exploziilor de la depozitul GPL din Crevedia, de acum o săptămână, au rezultat 58 de victime: 3 au decedat, 25 au fost externați, 18 sunt internați la spitale din București, 12 sunt în spitale din Europa.