Spectatori scumpi la Focșani: 1.200 de lei pentru un participant la „Oprișalion”

0
114
Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a anunțat astăzi că vor fi 370 de polițiști în stradă în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie. Față de efectivul obișnuit, sunt cu 130 de polițiști mai mulți decât în mod normal. În același timp, poliția ne informează că vor fi două manifestări publice în noaptea dintre ani: una în Focșani și una în Panciu. În orașul dintre vii va fi doar un foc de artificii la cumpăna dintre ani în timp ce la Focșani va fi un spectacol care va începe la ora 17.30.
„Cu prilejul Revelionului, se vor desfăşura 2 manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivel local, în municipiul Focşani şi in oraşul Panciu, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 1200 de persoane.
Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune”, se precizează în comunicatul IPJ Vrancea.
CNZ-SITE-CNZConform estimărilor oamenilor legii, am putea împărți totalul de 1.200 de spectatori astfel: 200 la focul de artificii de la Panciu și 1.000 la spectacolul de Revelion din Focșani. Asta înseamnă că, la costurile totale ale spectacolului din Piața Unirii de circa 1.200.000 de lei, pentru fiecare dintre cei 1.000 de prezumtivi spectatori autoritățile locale și județene au alocat, din fonduri publice, câte 1.200 de lei. Vorba reclamei tv: ”scump, domnule, scump, în celelalte orașe este mult mai ieftin”.