Sondaj tip exit-poll, la Focșani, pe 27 septembrie

0
1018

Focșănenii vor afla, aproape cu certitudine, încă din seara alegerilor din 27 septembrie, cine va fi noul primar al municipiului. Centrul de Sociologie Urbană și Regional (CURS) a fost acreditat de Biroul Electoral Central pentru a efectua sondaje de opinie la ieșirea de la urne, la alegerile locale din 27 septembrie, în Focșani și alte 14 municipii din țară: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Deva, Alba Iulia, Arad.

BEC a acreditat încă două institute de cercetare pentru a efectua sondaje de opinie la ieșirea de la urne. Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va realiza sondaje în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare, iar Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale” – BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin și Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Potrivit hotărârilor adoptate, operatorii de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor.