Şoferii vor scăpa de radarele care pândesc în mașini neinscripționate

0
775

radar-politie-728x336Polițiștii de la circulație, prin reprezentanții lor din sindicate, au făcut o adresă către Ministerul de Interne prin care cer eliminarea radarelor amplasate pe mașini neinscripționate și care stau la pândă.

„Am formulat o adresă către Minister prin care am arătat cauzele care pot afecta autoritatea poliţistului. Am evidenţiat şi imaginea proastă pe care o fac poliţiştii prin postarea la intrarea sau ieşirea din localitate în zone de vânătoare şi nu neapărat unde s-ar impune”, a spus Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro LEX, pentru DIGI 24.

Chiar și polițiștii au recunoscut că sunt nevoiți să stea cu radarele ascunse pentru a-și face planul de amenzi. Șoferii sunt de părere că un radar ascuns este un pericol în plus pe şosea.

„Sunt foarte dese situaţiile în care şoferii sunt surprinşi în trafic de aparatele radar. În acest moment, ei frânează brusc, dar este total greşit. Se întâmplă să avem pe cineva în spate şi putem genera tragedii”, spune Sorin Ene, pilot de curse.