Situație tensionată la Cîrligele, în urma alegerilor europarlamentare

0
225

Situație tensionată astăzi, la Primăria Cîrligele. Două tinere au venit, azi dimineață, la sediul Primăriei pentru a-și ridica banii de la alegerile europarlamentare, conform legii, ele participând ca membri într-o secție de votare. Casierul Primăriei Cîrligele lipsea, din motive medicale (era internat la spital), iar secretarul comunei le-a spus că nu le poate da banii. Se pare, însă, că discuția a degenerat într-o dispută verbală contondentă. ”Am fost amândouă la Primăria Cârligele să ne luăm banii pentru ziua alegerilor, așa cum prevede legislația. Casierul Gabriel A. nu era în primărie și am vrut să întrebăm personalul de acolo când îl putem găsi. Secretara Luminița Croitoru ne-a închis ușa în nas, fapt pentru care am întrebat-o cu ce drept se comportă astfel. Lucrurile au degenerat, iar secretara i-a băgat mâna în gât amicei mele cu care venisem și a bruscat-o de o manieră violentă. Ne-a transmis să mergem să primim banii pentru ziua alegerilor de la cei care ne-au trimis ca reprezentanți în secțiile de votare, deși legea spune clar că banii se ridică de la Primărie.”, susține una dintre tinere, Monalisa C.

De cealaltă parte, primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, spune că a auzit de această dispută verbală, însă ziua a fost una aglomerată. De Înălțarea Domnului s-a sărbătorit atât Ziua Eroilor cât și Ziua Comunei Cîrligele, iar angajații Primăriei au avut mult de lucru astăzi. ”Am auzit de la colegii mei ce s-a întâmplat. Cele două tinere au dat buzna în primărie, azi dimineață, și au cerut banii de la alegeri. Doamna secretară le-a spus că angajații au multă treabă, iar casierul este la spital și nu poate să le dea altcineva banii. Am înțeles că le-a spus să vină în altă zi, după ce se întoarce casierul de la spital. A fost o dispută verbală, colegii mei explicându-le faptul că trebuie să se pregătească de evenimentele de astăzi, Ziua Eroilor și Ziua Comunei. Păcat că a fost un asemenea incident chiar astăzi, în zi de sărbătoare. Consider că politicul nu are ce căuta într-o astfel de zi”, ne-a declarat Ștefan Moscu.

Mai mult, una dintre cele două tinere susține că ar fi fost amenințată de un consilier, iar polițistul din comună nu ar fi tratat cu seriozitate plângerea ei. ”Tot astăzi, un consilier din Primărie m-a amenințat că intră cu mașina în mine. Am fost la Poliție și mi s-a spus să mă duc acasă să scriu declarația și să vin cu ea. Mi s-a părut ciudată atitudinea polițistului, așa că am fost direct la Parchet pentru a depune o plângere și la Medicină Legală deoarece amica mea are urme de agresiune”, a precizat Monalisa C.