duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateSe renumără buletinele de vot la unele secții de votare din Vrancea...

Se renumără buletinele de vot la unele secții de votare din Vrancea / PNL solicită renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea

UPDATE: PNL Vrancea a solicitat ieri renumărarea voturilor în 11 circumscripții electorale (renumărare care are loc astăzi). În condițiile în care reprezentanții PNL Vrancea au constatat diferențe la numărătoare, iar pe parcursul procesului de vot s-au înregistrat multe sesizări și apeluri la 112, s-a solicitat BEJ-ului renumărarea voturilor pentru funcția de președinte CJ în tot județul Vrancea. În prezent, sunt în derulare procedurile specifice, urmând ca BEJ să ia o decizie cu privire la renumărarea voturilor în tot județul. (Sursa: PNL Vrancea)

Multe probleme legate de numărarea buletinelor de vot utilizate la alegerile din 9 iunie. Încă din ziua votării, au apărut numeroase sesizări cu privire la o serie de inadvertențe între numărul de buletine de vot utilizate și numărul de cetățeni care și-au exercitat dreptul la vot. Așa cum ați văzut, o astfel de situație s-a înregistrat la secția de vot nr. 21 din Focșani, acolo unde PNL a contestat prezența în secție a candidatului PSD, Nicușor Halici, în timpul numărării buletinelor de vot. În secția respectivă apăruseră numeroase buletine de vot ștampilate, peste numărul votanților.

Astăzi, membrii birourilor unor secții de votare au fost rechemați pentru a renumăra buletinele de vot. O astfel de operațiune se desfășoară la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Focșani, unde s-au adus sacii cu buletinele de vot de la cel puțin două secții de votare. Ar fi mai multe secții unde se renumără, din cauză că nu iese ”cheia” buletinelor de vot.

Mai mult, PNL solicită renumărarea buletinelor de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Vrancea din toate cele 364 de secții de vot din județ. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat încă de ieri acest lucru. Președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, va depune, astăzi, o contestație cu privire la rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea la Biroul Electoral Central.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu