Se mai fac înscrieri în programul ”No hate”, destinat jurnaliștilor care scriu despre comunitatea romă

0
163
Freedom House extinde termenul limită pentru înscrierile la concursul „No hate” – adresat jurnaliștilor care scriu despre comunitatea romă.
Freedom House România, în parteneriat cu Agenția Împreună, implementează proiectul „No hate – Redactarea incluzivă a articolelor despre romi în perioada pandemiei COVID-19”.
Proiectul se desfășoară în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2020 și va include două webinarii și un concurs. Webinariile vor aborda tematica istoriei comunității rome în România, caracteristicile socio-demografice ale romilor și practicile de redactare incluzivă privind comunitatea romă.
Concursul se adresează jurnaliștilor din presa scrisă, radio și TV din România, și constă în redactarea de articole despre comunitatea romă. În urma concursului, vor fi selectați 10 jurnaliști ale căror proiecte editoriale vor fi remunerate cu câte 200 de euro. Jurnaliștii interesați se pot înscrie până la data de 20 octombrie (inclusiv), la adresa de e-mail office@freedomhouse.ro prin trimiterea unui CV și a unui articol scris sau a unei idei de reportaj pe care doresc să o elaboreze despre comunitatea romă, cu menționarea explicită în subiectul e-mail-ului – Înscriere [prenume] [nume] No Hate.
Proiectul este derulat de Freedom House România, în parteneriat cu Agenția Împreună, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a crește receptivitatea jurnaliștilor față de tema drepturilor omului și a minorităților, cu accent pe minoritatea romă.