AcasăComuna meaVIZANTEA-LIVEZISe lucrează la Baza de tratament balnear de la Vizantea-Livezi/ Primarul comunei...

Se lucrează la Baza de tratament balnear de la Vizantea-Livezi/ Primarul comunei invită localnicii și oamenii de afaceri să investească în unități de cazare și de agrement în zonă

Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, ne dorim, așadar, ca în 2024 sa finalizăm cea mai mare investiție de la zero în turism balnear din România. Ce construim prin acest proiect este o bază de tratament balnear care include băi la cadă cu apă minerală sulfuroasă, 3 piscine interioare, un bazin cu apă sărată, 3 tipuri de saune, numeroase cabinete cu aparatură de ultima generatie: băi galvanice, kinetoterapie, reflexoterapie, exfolieri, masaj, sudatie, beauty, sală fitness, etc., un hotel cu restaurant la parter de 200 de locuri și 2 etaje cu camere, dar și o piscină exterioară încălzită.
Avem în vedere construirea unui roaler coaster, a unui ventura parc, tiroliene, locuri de joacă pentru copii și multe alte atracții pentru ca oamenii să aibă ce face la noi minim 10 zile.
Proprietățile curative ale izvoarelor de la Vizantea-Mănăstirească sunt cunoscute și dovedite de peste 130 de ani, dar avem și buletine de analiză efectuate de Ministerul Sănătății anual în ultimii 15 ani, atât microbiologice cât și a proprietăților curative.
Nu avem nicio emoție de succesul acestui proiect având în vedere că nu există o asemenea locație în tot sud-estul României, cunoaștem proprietățile curative ale apelor miraculoase de la noi și cea mai bună reclamă va fi feed-back-ul primilor turiști și pacienți. Sperăm să îmbinăm tratamentul cu turismul, astfel încât oamenii să vină atât la relaxare, cât și la tratament dar și la distracție.
Avem exact lângă amplasamentul investiției un număr de 9 loturi de teren, cu suprafețe între 900 și 1100 mp, care vor fi date în concesiune prin licitație persoanelor private pentru realizarea de investiții în pensiuni, restaurante, pizzerii, baruri și alte unități de agrement, aceste investiții venind în completarea proiectelor noastre.
Interesul nostru se îmbină cu interesul viitorilor investitori, de aceea nu dorim să facem o licitație al cărei criteriu să fie un preț mare de concesiune, ci dorim ca investițiile să fie realizate cât mai repede, să fie asigurate noi locuri de muncă, iar pentru asta intenționăm să solicităm o garanție de bună execuție, pentru a ne asigura că cei care licitează își doresc într-adevăr să ne fie parteneri și vor să investească la Vizantea-Livezi și să nu ne trezim că rămân loturi ani de zile blocate de diverși speculanți pe care nu se construiește nimic.
Suntem la început, oamenii văd, într-adevăr, că acest vis al nostru devine realitate și, așa cum am mai spus, dacă strămoșii noștri au putut face o stațiune balneară la Vizantea-Livezi în urmă cu 100 de ani, trebuie să reușim și noi. Invit mai ales cetățenii comunei să înceapă să-și facă planuri de amenajare a caselor, în așa fel încât peste 2 ani să fie pregătite să primească musafiri, pentru că musafirii vor veni cu siguranță. Îi indemn pe toți cei care vor să-și dezvolte sau să-și diversifice afacerile să facă o plimbare până la Vizantea-Livezi, să vadă ce facem, ce vrem să facem, ce planuri avem, unde suntem și unde vrem să ajungem și se vor convinge că aici este un loc unde pot investi fără emoții. (Dragoș Ciobotaru, primarul comunei Vizantea-Livezi)
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu