Școala Bordeasca, câștigătoarea primului turneu din proiectul ”Un viitor mai sigur, să fim mai buni”

0
209
Pe data de 2 aprilie a debutat cel mai ambițios și important proiect de promovare a sportului pentru copii din Vrancea, ”Un viitor mai sigur, să fim mai buni”. Proiectul este derulat de Asociația Județeană de Fotbal și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul de Poliție Județean. Primul turneu de fotbal dedicat copiilor de până la 14 ani a avut la la Nănești și a reunit 8 echipe de fotbal de la școlile din 7 comune: Ciorăști, Bălești, Tătăranu, Răstoaca, Vulturu, Măicănești și Nănești. În organizarea primului turneu s-au mai implicat Consiliul Local Nănești și clubul Tractorul Nănești. 
”Cea mai buna echipă s-a dovedit în final a fi echipa din Bordeasca, echipă antrenată de profesorul Alexandru Pavel, locul secund fiind ocupat de echipa Școlii Bălești. Pe treapta a treia a podiumului a urcat echipa Școlii Ciorăști, iar locul patru a revenit echipei Școlii Măicănești. Toții copiii participanți au primit dulciuri din partea Primăriei Nănești, iar cei care s-au evidențiat în teren pe parcursul meciurilor au fost recompensați cu diplome și trofee individuale. Astfel, cel mai tehnic jucător a fost declarat Daniel Drogeanu (Ciorăști), golgeteri – Mădălin fotbal copiiZagan (Bălești) și Ovidiu Floria (Vulturu ), iar cel mai bun portar a fost declarat Gabriel Bucur (Bordeasca)”, ne-a declarat președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru.
Polițiștii vrânceni le-au oferit o surpriză atât copiilor cât și spectatorilor. Oamenii legii au venit cu tehnica din dotare și au făcut o mică demonstrație de dresaj cu câinele polițist. Obiectivele principale ale proiectului ”Un viitor mai sigur, să fim mai buni” sunt: promovarea mișcării sportive, a fotbalului în principal, descoperirea de noi talente, educația prin sport, promovarea spiritului de echipă, a respectului, a competiției, a fair-play-ului ș.a. Cea de-a doua etapă va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, în comuna Gugești.