vineri, mai 31, 2024
AcasăActualitateSCANDAL: Lider PNL Vrancea - acuzat că Oprişan i-a şters o datorie...

SCANDAL: Lider PNL Vrancea – acuzat că Oprişan i-a şters o datorie pentru non-combat în partid!

Acuzaţii grave asupra unui lider PNL Vrancea! Asupra co-preşedintelui PNL Costică Neaţă planează suspiciunea că ar fi fost scăpat de o datorie de 40 de mii de lei (4 sute de milioane de lei vechi) pe care o avea la omul de afaceri Vasile Bută, patronul firmei Podgoria Coteşti, printr-un aranjament orchestrat de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan, titrează Jurnalul de Vrancea. Potrivit ziariştilor publicaţiei, Oprişan i-ar fi chemat pe Neaţă şi pe Bută şi i-ar fi pus în vedere afaceristului să şteargă datoria lui Neaţă. La schimb, Neaţă ar fi promis că va face non-combat la Oprişan şi la PSD, dar şi că va destructura organizaţia PNL, astfel încât aceasta să nu devină un adversar redutabil în lupta cu PSD.

Bută recunoaşte datoria!

vasile butaContactat de reporterii Vrancea24, omul de afaceri Vasile Bută a recunoscut că Neaţă are o datorie mai veche la el, de 40 de mii de lei, dar spune că nu l-a absolvit de ea. „De vreo 6 ani are datorie la mine, vreo 400 de milioane de lei vechi. Mi i-a cerut ca să-i cumpere băiatului un apartament la Bucureşti, dar nu mi i-a dat nici acum. Chiar am vrut să-l execut silit, dar am aflat că e dator vândut peste tot. Eu cu Oprişan nu m-am mai întâlnit de anul trecut, nu este adevărat că mi-a cerut să-i anulez datoria lui Costică. Eu încă aştept să-mi dea banii, am chiar şi act notarial”, a declarat Vasile Bută.

Neaţă neagă şi el

Co-preşedintele PNL Vrancea, Costică Neaţă, spune că acuzaţiile sunt inventate şi că principalul său adversar politic este Oprişan. „Luaţi conferinţele mele de presă şi veţi vedea că l-am atacat pe Oprişan. Nu am avut o astfel de întâlnire”, a declarat Neaţă.

Cine este Vasile Bută

Omul de afaceri Vasile Bută este un apropiat de-al lui Marian Oprişan, abonat la contracte cu bani publici de balastare a drumurilor comunale şi deszăpeziri, fiind inculpat în dosarul balastărilor fictive efectuate de Oprişan prin Consiliul Judeţean Vrancea în câteva comune. Dosarul a  fost disjuns şi se află pe rolul instanţelor din Ploieşti, oprisanîmpreună cu alţi 4 afacerişti din domeniul construcţiilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere în acest scandal.


ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu