joi, mai 30, 2024
AcasăActualitateS-a prelungit termenul de înscriere la școlile de agenți și subofițeri ale...

S-a prelungit termenul de înscriere la școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne

Perioada de înscriere pentru cele 2.880 de locuri scoase la concurs la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne se prelungește cu două zile, până la data de 16 mai 2024. În continuare, cererile de înscriere se vor transmite în format electronic la adresele de e-mail ale unităților de recrutare. Odată cu prelungirea termenului de depunere a cererii de înscriere se va prelungi și perioada de depunere a dosarelor de recrutare, noua dată-limită de depunere a acestora fiind 24 mai 2024.

Vă reamintim că persoanele interesate să se înscrie la concursul de admitere la una dintre cele șase instituții de învățământ ale MAI pot trimite cererea de înscriere la unitățile de recrutare ale inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgență, precum și la inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră și la structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale de la nivel central, în funcție de opțiunea candidaților. Persoanele care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat, se pot adresa structurilor de resurse umane din unitățile subordonate Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit domiciliului sau reședinței din cartea de identitate.

Precizăm că adresele de e-mail la care se transmit cererile de înscriere sunt postate pe site-ul oficial al unităților de recrutare, iar fiecare candidat se poate înscrie la o singură școală postliceală. De asemenea, tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se publică pe site-urile unităților de învățământ pentru care candidatul s-a înscris. Mai multe detalii pot fi regăsite pe pagina oficială de internet a Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, secțiunea Cariera-Instituții de învățământ/formare profesională.

MAI organizează, în perioada aprilie – iulie 2024, sesiune de admitere la școlile postliceale în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari. Defalcate pe instituții, cifrele de școlarizare pentru această sesiune sunt: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 300 de locuri, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 de locuri, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc în data 15 iunie 2024, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice. Pentru candidații la concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal, proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, care va cuprinde, subiecte de limba română – în proporție de 40%, subiecte de limbă străină – în proporție de 15%, subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic – în proporție de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă. Pentru limba străină candidatul are posibilitatea să opteze, prin cererea-tip de înscriere, pentru una din următoarele disciplinele: limba engleză sau limba franceză. Eventualele contestații cu privire la această probă de concurs se transmit de către candidați online la adresa de e-mail a unității de învățământ pentru care candidează și se soluționează la sediul acesteia, în termen de 48 de ore de la depunere. Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale. (sursa și detalii: Ministerul Afacerilor Interne)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu