miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAdjudRobotul controlat prin telefon, creat de Rareș Condrea din Adjud, selectat la...

Robotul controlat prin telefon, creat de Rareș Condrea din Adjud, selectat la un concurs național de specialitate organizat de Universitatea Tehnică din Timișoara

Universitatea Tehnică din Timișoara organizează, în această perioadă, cea de-a treia ediție a concursului național ”Electronica, între hardware și software”. La competiție s-au înscris 108 candidați, însă au trecut de selecție doar 12 aplicanți, cu 10 proiecte. Printre cei selectați este și Rareș Condrea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș” din Adjud. Proiectul creat și propus pentru concurs de Rareș Condrea este robotul controlat prin telefon (detalii AICI). Rareș Condrea a creat, de curând, și roboțelul care dansează pe ritmul unei melodii a lui Michael Jackson. El este îndrumat de prof. ing. Tatiana Apostu.

Pe data de 26 aprilie, participanții selectați vor susține un interviu online (conform informațiilor din tabelul de mai jos). De precizat că Facultatea de Electrotehnică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din cadrul Universității Tehnice din Timișoara l-a ”racolat”, deja, pe Rareș Condrea. Cadrele didactice de la facultate i-au propus elevului adjudean să vină să studieze la ei după finalizarea liceului, fiind considerat ”admis”, fără examen, datorită aptitudinilor sale în domeniul roboticii.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu