AcasăActualitateRoboticienii focșăneni au impresionat în India, la World Robot Olympiad

Roboticienii focșăneni au impresionat în India, la World Robot Olympiad

Cei doi componenți ai echipei „Memento 21”, Marian Cosmin Lupu, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Cezar Ştefănel Holban, de la Colegiul Economic „M. Kogălniceanu”,  care au reprezentat România la World Robot Olympiad, au obținut certificate de excelență pentru parcursul lor în competiție. Aceeași diplomă a primit-o și antrenorul lor, profesorul Săndel Agache, coordonatorul Centrului de Excelență pentru Robotică Educațională Focșani.

india-4Prestația focșănenilor a fost considerată foarte bună iar în prima zi a competiției echipa Memento 21 s-a aflat în primele 28 de echipe de robotică din lume, din peste 20.000 de echipe participante. Profesorul Agache a transmis câteva informații despre concurs, de la fața locului, acesta precizând că printre suporterii din tribună s-a aflat și ambasadorul României în India.

“Echipele au dat proba în care s-a inclus și regula surpriză conform regulamentului oficial World Robot Olympiad. Din păcate, brațul robotului nu a permis modificări hardware și software în timp real și echipa s-a distanțat, din punctul de vedere al rezultatului, de topul competiției. Este cel mai bun rezultat al unei echipe românești la categoria Standard III a World Robot Olympiad. Membrii echipei au obținut certificate de excelență pentru parcursul la World Robot Olympiad din acest an și profesorul a obținut certificat de excelenta pentru contribuții valoroase in calitate de coach”, potrivit profesorului coordonator Săndel Agache.

Concursul a fost câștigat și în anul 2016 de către reprezentanții Japoniei.

india

india-1

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu