Recunoașteri în Teatrul de Operații din Afganistan

0

Având în vedere suplimentarea forţelor pentru Teatrul de Operații Afganistan începând cu 2018, o echipă formată din reprezentanţi ai CFÎ, SMFT, SMFA şi MAI şi condusă de către locţiitorul comandantului la Comandamentul Forţelor Întrunite, general de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, a executat, în perioada  27.11-08.12.2017, activităţi specifice pentru recunoaşteri în TO Afgnistan. Obiectivul principal l-a constituit identificarea cerinţelor operaţionale pentru iniţierea planificării şi sincronizării activităţilor de preluare a responsabilităţilor specifice misiunilor structurilor care vor suplimenta contribuţia naţională la misiunea NATO Resolute Support în anul 2018.

General de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu:

…activitatea de suplimentare a fost aprobata de CSAT în luna noiembrie şi vorbim aici de peste 50 de funcţii care vor completa efectivele deja existente în Afganistan.Intenţia NATO, dar şi a noastră este de diminuare a conflictelor şi negocierea pentru un Afganistan, mai sigur şi mai stabil…

Un punct aparte în cadrul vizitei l-a constituit întâlnirea domnului general de flotilă aeriană cu militarii români aflaţi în Baza Militară KAF. Problemele dezbătute au vizat în special modul de planificare a misiunilor executate zilnic în aria de responsabilitate, nevoile de sprijin logistic dar şi modul de conlucrare cu celelalte structuri româneşti din bază. (sursa: lt.col. Toni Ene)