Recensământul Populației și al Locuințelor se amână cu un an. Și angajările temporare pentru recensământ sunt decalate

0
203

În anul 2021, atât în România, cât și în celelalte statele membre U.E. era programată desfăşurarea Recensământul Populației și al Locuințelor. Din cauza situaţiei create de pandemia SARS-CoV-2, Comisia centrală pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România (CCRPL2021) a decis decalarea termenelor Recensământului populației și locuințelor
(RPL2021), precum şi a Recensământului de probă. Termenele referitoare la prelucrarea datelor şi la diseminarea şi publicarea rezultatelor rămân nemodificate. Prin urmare, recensământul de probă se va desfăşura în perioada 1 februarie – 31 martie 2021, iar Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) se va desfăşura în perioada 1 februarie – 17 iulie 2022.

Potrivit Institutului Național de Statistică, acest recensământ este primul care se va desfăşura preponderent online. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza, completând chestionarul de recensământ după etapa de preînregistrare. „Informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă şi cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel”, se menționează într-un comunicat al INS.