Punct final la proiectul de și pentru tineret “Mentorship”

0
225

În data de 30 noiembrie 2021 se va încheia proiectul de și pentru tineret “Mentorship“, organizat de Centrul de Tineret Focșani, în parteneriat cu Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncă Vrancea. Scopul proiectului a fost de îndrumare a tinerilor și echiparea lor cu resursele necesare pentru a lua decizii și a-și alege o direcție în viață, în deplină cunoștință de cauză. Participanții s-au întâlnit, în mediul online sau hibrid, cu un specialist în orientarea profesională de la AJOFM Vrancea – Compartimentul Medierea Muncii, Consiliere, Orientare și Formare Profesională. Astfel, din partea AJOFM Vrancea a fost alături de noi și de tinerii participanti la proiect doamna Elena Diana Gogu, consilier specializat în vederea informării, orientării în carieră, pentru a le crea șanse mai bune pe această piață și a-i pregăti pentru viața activă. Directiile de actiune ale proiectului au fost:

– Promovarea unui acces uşor la informaţie prietenoasă şi de calitate privind piaţa muncii, drepturile şi obligaţiile angajaţilor, respectiv ale angajatorilor pentru toţi tinerii;

– Integrarea informării şi orientării în carieră în toate nivelele traiectoriilor de educaţie formală şi de învăţare nonformală pentru a conştientiza tinerii cu privire la cerinţele pieţei muncii.

În cadrul activităților organizate, s-a discutat despre evoluția ocupațiilor în România, oportunitățile de învățare și de muncă pe care le oferă legislația românească bazată pe principiul egalității de șansă, astfel încât tinerii să reușească să-și evalueze resursele cu realism, să-și stabilească obiectivele și să își aleagă o direcție în carieră. La fel de importante pentru carieră sunt cunoașterea de sine și atitudinea față de muncă, concluzii care au reieșit în urma lucrului în echipe de câte 4-6 tineri. Activitățile proiectului au fost interactive, pentru ca participanții la proiect să-şi construiască drumul în viață prin intermediul propriei înţelegeri, deoarece nimeni nu poate face acest lucru în locul lor. Ei au fost doar ghidati în carieră, astfel încât în viitor să poată face alegeri educaționale, de formare și ocupaționale, și să-și administreze singuri cariera. Construcţia personală este favorizată de interacţiunea cu cei care la rândul lor învaţă, cu tinerii, reciprocitatea, interactivitatea fiind  stimulente ale învăţării. Interesul pentru acest proiect a fost foarte mare, dar situatia pandemica nu ne-a lăsat sa onoram toate solicitările venite din partea elevilor si a profesorilor coordonatori, cu toate acestea la proiect participând 90 de tineri, cu 10 mai mulți decât am preconizat inițial.

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea mulțumește participanților si profesorilor coordonatori pentru implicarea în proiectul de tineret “Mentorship“. Nu în ultimul rând, multumim partenerului nostru în proiect, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncă Vrancea, doamnei Marina Dantiș, în calitate de director executiv, si doamnei Elena Diana Gogu, consilier Compartimentul Medierea Muncii, Consiliere, Orientare și Formare Profesională, pentru sprijinul acordat. (DJST Vrancea)Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!