PSD atacă PNL pe comportamente similare

0
Neprezentarea consilierilor PNL la primele două convocări pentru constituirea Consiliului Local Focșani constituie un nou prilej de atacuri politice din partea PSD. Atât după convocarea de sâmbătă cât și după cea de astăzi, liderii PSD au făcut acuzații dure la adresa consilierilor și a liderilor PNL. Pentru a se asigura că nu se întâmplă vreo ”defecțiune”, președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost prezent la ședința de astăzi pentru constituirea CL Focșani. Ca și la prima convocare, PSD a adus în sala de ședință peste 100 de funcționari publici, șefi de instituții, aleși locali în alte organisme. Lipsa consilierilor PNL (care a determinat o nouă amânare a constituirii Consiliului Local Focșani) a fost exploatată de liderul PSD Vrancea prin același tip de declarații populiste cu care ne-a obișnuit de atâția ani. ”Îmi cer iertare cetățenilor județului Vrancea și cei ai municipiului Focșani (…) eu vă rog să mă iertați pe mine dar un asemenea comportament nu poate fi tolerat”, a declarat Marian Oprișan în fața auditoriului. A uitat să precizeze că un asemenea comportament ce ”nu poate fi tolerat” a folosit și PSD, prin consilierii săi din comuna Andreiașu de Jos, pe tot parcursul mandatului 2012-2016 (și nu doar câteva zile), blocând multe proiecte de dezvoltare a localității respective. Tot un asemenea comportament ce ”nu poate fi tolerat” au avut și consilierii PSD proaspăt aleși pe 5 iunie din comuna Gura Caliței. Lipsa aleșilor PSD a condus la neconstituirea Consiliului Local Gura Caliței la primele două convocări. N-am auzit să se fi arătat atât de afectat șeful PSD Vrancea față de atitudinea și acțiunile consilierilor săi.
Același tip de discurs demagogic a fost preluat și de apropiații lui Oprișan, în frunte cu primarul ales al Focșaniului. Cristi Misăilă s-a grăbit să dea o declarație politică în biroul primarului municipiului Focșani, deși el nu are, încă, nicio calitate. Misăilă este, deocamdată, un funcționar de bază de-al lui Oprișan din Consiliul Județean, a fost ales primar pe 5 iunie dar încă nu a depus jurământul și nu se poate substitui calității/ funcției de primar. Simțindu-se pe cai mari (așa cum călărește PSD întreg județul de atâția ani), Misăilă a ”băgat” și el material cu ”îmi cer eu scuze în numele focșănenilor pentru faptul că Primăria municipiului Focșani, Consiliul Local nu poate să fie administrată de noii aleși (…) datorită lipsei de responsabilitate a consilierilor locali aleși din partea PNL. (…) Să fim lăsați să muncim”, s-a avântat primarul ales pe panta populistă, cu micile erori de exprimare, poate din cauza minei grave afișate în fața unei camere de luat vederi. Pe lângă alți pesediști de încredere, Cristi Misăilă îl avea alături pe omul responsabil cu imaginea lui Oprișan, Traian Negulescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea (reprezentantul Ministerului Culturii în teritoriu, adică al guvernului tehnocrat, hulit de PSD, inclusiv de Misăilă!), care dădea indicații și gesticula prin biroul primarului, așa cum se vede în filmarea postată pe Facebook. Ca demagogia să fie completă, Misăilă a plusat, catalogând absența consilierilor PNL drept ”un atac la democrație”. Păi boicotul consilierilor PSD din Andreiașu de Jos, pe tot mandatul 2012-2016, comportament supravegheat, la câteva ședințe, chiar de către subprefectul ”apolitic” Cristi Misăilă, la acea vreme, cum l-ar caracteriza, acum? În interesul cetățenilor, presupun, nu?
PS – 3 consilii locale din județ nu s-au constituit până acum din cauza neîntrunirii cvorumului de două treimi. Absența unui anumit număr de consilieri, la două ședințe consecutive, este o procedură legală, admisă într-o democrație și folosită de partidele politice nu numai în Vrancea și nu numai de această dată. PNL a apelat, acum, la această modalitate la Focșani și la Andreiașu de Jos iar PSD a făcut același lucru la Gura Caliței. Oricum, vineri, 1 iulie, este programată cea de-a treia etapă de convocare la care consilierii absenți la primele două vor fi prezenți, sută la sută, în caz contrar aceștia pierzându-și mandatele. Ședințele de la Focșani și de la Gura Caliței vor avea loc începând cu ora 10.00 iar cea de la Andreiașu de Jos la ora 12.00.